S partnerjem sva posvojila Šimija iz Bosne, kjer je bil najden na smetišču. Hitro sva opazila, da je kuža nezaupljiv in reaktiven. V njegovem odzivanju je bilo najti vse – od renčanja na druge pse, nenehnega lajanja, strahu pred ljudmi, določenimi zvoki, parkirišči in vožnjo z avtom, pa preganjanje divjadi … Tudi igral se ni. Zato sva vedela, da morava poiskati strokovno pomoč.
V pasji šoli SA-NU nama je trenerka Nuša pokazala, kako zgraditi odnos s psom in zadovoljiti njegove nagone ter igro, kako se soočiti s strahom in nezaupljivostjo.
Šimijev napredek je neverjeten. Od tega, da obožuje druge kužke, veselo skoči v avto, po mestu zelo lepo hodi s popuščenim povodcem, do tega, da je noro igriv ter scrkljan sopotnik na naši skupni poti. Zdaj lahko gre Šimi povsod zraven.
Delo z Nušo je enostavno čudovito. Res obvlada, kar dela. Šimi se je celo že nekajkrat udeležil Agility treningov, kar se nama je z Rokom na začetku zdelo povsem nepredstavljivo. Pasjo šolo SA-NU bi priporočala prav vsakemu, saj je kos še tako kompleksnim problemom s kužki in še tako neveščim voditeljem psov. Delo v pasji šoli se odvija v urbanem okolju s pomočjo pozitivne motivacije, treningi pa so sproščeni in zelo poučni.
Nuša, res ti hvala! 😁